Vår och agilityträning

Våren har äntligen kommit till Karlstad! Det är soligt och varmt, snart kanske det kommer ett bakslag men vi njuter så länge det varar. I helgen har vi passat på att träna agility på nästan torra planer. De var inte jätte torra men inte blöta heller vilket är ovanligt på vår klubb.

I lördags tränade vi lite hemma i mammas trädgård och i söndags åkte vi till klubben där jag byggde upp en slags trekantig bana med 5 hopphinder och en tunnel.

Mira var duktig som vanligt ❤️ hon ger 100% fortfarande när man väl tränar! sen att hon flyger iväg på lite egna äventyr när hon fått belöning och innan man kanske börjar igen är en annan femma. Hon fick börja säsongen lite lätt, men vi gjorde även några in emellan och lite klur.

Luna var nog den som överraskade mig mest, gjorde väldigt basic med henne för att hon inte skulle komma upp i stressen som gör att hon blir blockerad och bara tänker på att valla på mig. Och det gick riktigt bra! Hon klarade det fint och jag kunde även lägga på lite mer klur utan att hon blev stressad. Hon kanske har mognat lite och kommer kunna bli en agilityhund? Tänker inte stressa fram något utan framtiden får utvisa ifall hon klarar det.

Lilla Ginnie då, hon är så himla följsam! Vi började basic med två hopp hinder och så stor mamma med en godisskål på slutet, sen la vi på en sväng och ytterligare ett hopp hinder så att det blev som ett L. Sen körde vi även med tunneln. Hon är så himla duktig, tror hon ärvt många gener från sin pappa ❤️. Det ska bli otroligt kul att få följa hennes utveckling här och se hur långt vi kan nå.

Lote fick köra lite hemma i trädgården i lördags. Han älskar tunnlarna men han är var lite svårsvängd och det vart lite trångt i trädgården, men han kan.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.