Minusgrader och spår dag

Idag har det varit riktigt kallt och isigt. Fick skrapa rutorna på bilen och bakluckan hade frusit, som tur var gick det att öppna den efter en stunds bilåkning iallafall. Efter ett snabbt möte imorse så åkte jag och packade in alla fem hundarna i bilen och så åkte vi iväg och spårade med måndagsträffsgänget.

Ginnie: Hon fick ett spår med rådjursklöv. Hon tyckte först det var jätte spännande, hon har ju provat viltspår en gång förut, men hon tyckte det var ganska otäckt. Försökte berömma henne varje gång hon spårade och det gick väl lite bättre mot slutet och hon bar klöven tillbaka till bilen sen. Hon började löpa förra veckan så det kan varit det som påverkade spårandet.

Mira: Övade på spårupptag med rådjursklöv och sen ca 150 m spår skulle jag tro. Hon spårade på fint som vanligt, duktiga pudeln. Sen bar hon klöven tillbaka till bilen stolt som en tupp som vanligt 🙂

Luna: Övade också på spårupptag med rådjursklöv och också ca 150 m spår. Hon spårade också bra, inte lika klockrent som Mira men hon gjorde bättre än sist jag spårade med henne (mest mamma som spårar med henne)

Djambo: Han fick ett ganska kort rakt spår med sin favorit leksak ormen i slutet så han var också nöjd efter spåret.

Lotes: Lote fick ett appellspår, ca 300 m, två vinklar, två apporter och en slutapport. Första sträckan gick jätte bra, han spårade super bra och markerade apporten fint. Andra sträckan gick till början jätte bra också men sen fick han vittring på något som hade gått i spåret ( tror att det hade gått något djur, rådjur eller kanske ett vildsvin för han blev lite ”rädd” eller hur man ska säga) sen var han ganska okoncentrerad resten av spåret, men vi fick till ett bra slut iallafall. Sen fick han leka med Moril så nu sover han som en gris.

Jag kan ju säga att jag inte frös under dagen i skogen iallafall 😉

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.