Sunwind 27 449 Evelina

admin | 3 september, 2008 | No Comments »

Sunwind 27 no 449 Evelinaevelina

Min båt såg dagens ljus 1982 och har segelnummer 449. Jag är troligen fjärde ägaren av henne och innan jag ägde henne var hemma hmanen Kristinehamn. Numera har fått bryggplats på Karlstads segelsällskap .

Varför Sunwind 27 kan man undra ? För min del var det dags att byta ut min Maxi 77 efter att jag haft samma båt i 17 år och jag ville då ha en lite större båt med bla inombordare och helst partialrigg. För min del verkade Sunwind 26/27 väldigt lagom med 4 fulllängskojer, köket placerat så man får ståhöjd även om man är lång. Uppfällbara bordet så man får volym i ruffen. Valet mellan 26 och 27 är väl egentligen en smaksak men jag tycker att 27’an har en snyggare akter, vilket i stort sätt är det som skiljer. Riggen är visserligen lite annorlunda och man kan bla ha självslående fock på 27’an men det är en marginell skillnad.

Evelina är i ganska bra skick när jag köpte henne, hon är väl utrustad men som vanligt finns det saker att göra. På listan står nya segel, nya dynor (orginal dynorna är allt bra tunna), badplattform osv
Dessutom är det dags att byta bälgen vilket skall skeefter upptagningen i år.

 

Sommarens äventyr (2008)

Sommarens båtsemester blev på Vänern med start i Karlstad och med första nätterna på KSS klubbholme Nabben.

Nästa mål blev Ekenäs med svaga vindar men en fin sommar dag. Dagen efter blev det segling genom Millesviksskärgård upp till Säffle Segelklubbs uthamn Sandö.
Sandö visade sig vara ett trevligt ställe och vi stannande flera nätter.

Då vädret blev lite sämre några dagar gick vi in till Säffle gästhamn som ligger mitt inne i Säffle.

Efter två nätter i Säffle var det dags at gå vidare och kursen sattes då mot Svegön som är Åmåls segelsällskaps uthamn. Här blev det bastubad på kvällen.

Dagen efter avsegling med Mista udde utanför spiken som mål. Strålande väder hela vägen.

 Nu var det dags att börja vända hemåt och vi avseglade och i slutändan blev det åter Nabben och dagen efter åter hemma i Karlstad.

dscn3293

Ekenäs gästhamn

dscn3295

Sandö

dscn3297

Säffle gästhamn

dscn3299

Svegön

dscn3305

Mista udde

 

 

 

Lämna ett svar